Over de trimsalon en mijn werkwijze 

Bij hondentrimsalon DutchTrim staat het comfort van u hond voorop, elke hond is uniek en heeft een andere behandeling nodig. Ik plan de gereserveerde tijd voor u hond ruim in zo heb ik alle aandacht voor u hond en verloopt de behandeling zo prettig mogelijk voor u beste vriend. Per dag trim ik niet meer dan 3 honden dit doe ik omdat ik niet in tijdsdruk wil komen te zitten mocht een hondje meer tijd nodig hebben. 

Ik maak enkel en alleen gebruik van de beste shampoos waar ik zelf achter sta en mijn eigen honden ook mee behandel. Er zijn heel veel verschillende vachtsoorten en heel veel verschillende shampoos. Ik kies de shampoo die het beste past bij het vacht en huidtype van u hond. Zo maak ik bijvoorbeeld bij de langharige rassen gebruik van een speciale conditioner zodat ook na de trimbeurt de vacht van u hond gemakkelijker bij te houden is, en heb ik voor de plukkers een speciale shampoo die de vacht ruw houdt. 

Tijdens de trimbeurt plan ik mijn tijd zo in dat u hond een kleine pauze kan krijgen. Dit is bijvoorbeeld handig als u hond op leeftijd is of lichamelijk niet meer in staat is langere tijd op zijn pootjes te blijven staan. 

Ik trim de honden zo veel mogelijk aan de hand van de rasstandaart, kruisingen worden getrimd aan de hand van het ras waar zij het meeste op lijken. Mocht u speciale wensen hebben zou ik het fijn zijn als u deze kunt doorgeven bij het maken van de afspraak. Zo komen wij beide niet voor verassingen te staan en gaat u hond met een heerlijk kapsel met u terug mee naar huis. 

Een trimbehandeling is voor de meeste honden geen pretje. Toch probeer ik er alles aan te doen zodat de honden zo veel mogelijk op hun gemak zijn. In bad krijgen ze een heerlijke massage, regelmatig lieve woordjes (ik vertel hele verhalen met mijn trimklantjes), bij sommige honden leg ik een van mijn eigen honden in het salon tijdens de trimbeurt, omdat mijn eigen honden heel rustig zijn word deze energie vaak overgenomen door de trimklantjes en voelen zij zich ook meer op hun gemak.

Ook de moeilijker hanteerbare honden zijn bij mij van harte welkom. Wel weet ik dit graag op voorhand zodat ik niet voor verassingen kom te staan en dat ik de tijd nog ruimer kan inplannen zodat ook u hond de tijd krijgt die hij/zij verdient. Ik heb dan ook het liefste dat de hond zonder dat hij/zij een kalmering tablet gekregen heeft bij mij gebracht word. Ik wil eerst kunnen aftasten hoe u hond ''nuchter'' is. U mag natuurlijk wel altijd zijn kalmering middel meenemen mocht het toch nodig zijn. Inmiddels heb ik samen met mijn vriend al heel wat moeilijk hanteerbare honden heropgevoed en vervolgens herplaats of ze zijn bij ons blijven wonen. Ik zie dit soort honden als een uitdaging en vind het dan ook geweldig om na een aantal trimbehandelingen het verschil in gedrag te zien op de trimtafel. Voor mij is geen een hond hetzelfde maar iedere hond krijgt bij mij een kans. 

De trimsalon 

Bij binnenkomst de balie 

De lekkere koekjes staan klaar

Na bijna 2 jaar getrimd te hebben vanuit Voerendaal ben ik 01/01/2021 verhuist met mijn salon naar Hoensbroek. Nu is mijn trimsalon aan huis in de omgebouwde garage, de trimsalon is te bereiken via onze oprit. 

Voor het trimsalon vond ik een aantal dingen erg belangrijk. Zo vind ik het fijn als de hond tijdens zijn trimbehandeling naar buiten kan kijken als hij/zij dit wilt. Ook wou ik graag een bad waar elke hond zich comfortabel in voelt, Ik heb een tijdje getwijfeld tussen een kunstof of een roestvrijstaal bad en ben uiteindelijk gegaan voor een kunstof bad omdat deze veel minder geluid maken bij bijvoorbeeld het kassen van de nagels over de bodem. 

Ook wou ik graag een fatsoenlijke deur die de honden niet zomaar open krijgen van binnen, je hebt van de honden die konden beter de naam Houdini krijgen. De deur word na elke hond van binnen gesloten met een draaiknop. Dit slot is voor de honden het lastigste om open te krijgen. 

De vloer is ook iets waar ik goed over nagedacht heb. Ik wou graag een vloer waar de honden niet op kunnen uitgeleiden, de meeste vloeren worden erg glad als ze nat zijn en dat heeft mijn vloer niet. Dit is wel zo veilig voor de grote honden en de honden met een lichamelijk mankementjes. En die leuke hondenpootjes maken het natuurlijk ook erg leuk.

Ik heb ervoor gekozen mijn trimtafel te voorzien van een groot blad (120 x 80) dit is fijn voor de kleine hondjes met hoogtevrees en ook voor de grote rassen, ook zij hebben voldoende bewegingsvrijheid op de trimtafel. Ik werk grotendeels los met mijn trimklanten maar ik wou toch graag de mogelijkheid hebben dat ik een hond kan vastzetten zodat ze niet vallen of juist voor de oudere honden extra te kunnen ondersteunen. Dus heb ik ervoor gekozen ogen in het plafon te maken waaraan ik de honden met gevoerde zelfgemaakte trimlussen kan vastzetten indien nodig. 

Verkoeling in de winter is ook zeker iets wat ik belangrijk vind, mede om deze redenen heb ik ervoor gekozen een airco te plaatsen. Zo word het nooit te warm of te koud voor de honden. 

Mijn salonnetje is niet mega groot maar het oogt wel ruim en er is zeker voldoende ruimte voor de honden om even lekker de pootjes te strekken. Ik hou echt van gezelligheid en heb daarom mijn salon ingericht met leuke foto's en een vrolijk kleurtje op de muur. 

DutchTrim is een fijne plek voor hond en baas, waar iedere hond uniek is en elke hond speciaal is. 

De salon van binnen. Links naast het raam staat het bad                       Een heerlijke mand staat er natuurlijk ook in