Over de trimsalon en mijn werkwijze 

Bij hondentrimsalon DutchTrim staat het comfort van u hond voorop, elke hond is uniek en heeft een andere behandeling nodig. Ik plan de gereserveerde tijd voor u hond ruim in zo heb ik alle aandacht voor u hond en verloopt de behandeling zo prettig mogelijk voor u beste vriend. Per dag trim ik niet meer dan 3 a 4 honden dit doe ik omdat ik niet in tijdsdruk wil komen te zitten mocht een hondje meer tijd nodig hebben. 

Ik maak enkel en alleen gebruik van de beste shampoos waar ik zelf achter sta en mijn eigen honden ook mee behandel. Er zijn heel veel verschillende vachtsoorten en heel veel verschillende shampoos. Ik kies de shampoo die het beste past bij het vacht en huidtype van u hond. Zo maak ik bijvoorbeeld bij de langharige rassen gebruik van een speciale conditioner zodat ook na de trimbeurt de vacht van u hond gemakkelijker bij te houden is, en heb ik voor de plukkers een speciale shampoo die de vacht ruw houdt. 

Tijdens de trimbeurt plan ik mijn tijd zo in dat u hond een kleine pauze kan krijgen. Dit is bijvoorbeeld handig als u hond op leeftijd is of lichamelijk niet meer in staat is langere tijd op zijn pootjes te blijven staan. 

Ik trim de honden zo veel mogelijk aan de hand van de rasstandaart, kruisingen worden getrimd aan de hand van het ras waar zij het meeste op lijken. Mocht u speciale wensen hebben zou ik het fijn zijn als u deze kunt doorgeven bij het maken van de afspraak. Zo komen wij beide niet voor verassingen te staan en gaat u hond met een heerlijk kapsel met u terug mee naar huis. 

Een trimbehandeling is voor de meeste honden geen pretje. Toch probeer ik er alles aan te doen zodat de honden zo veel mogelijk op hun gemak zijn. In bad krijgen ze een heerlijke massage, regelmatig lieve woordjes (ik vertel hele verhalen met mijn trimklantjes), bij sommige honden leg ik een van mijn eigen honden in het salon tijdens de trimbeurt, omdat mijn eigen honden heel rustig zijn word deze energie vaak overgenomen door de trimklantjes en voelen zij zich ook meer op hun gemak.

De trimsalon 

Na bijna 2 jaar getrimd te hebben vanuit Voerendaal ben ik 01/01/2021 verhuist met mijn salon naar Hoensbroek. Nu is mijn trimsalon aan huis in de omgebouwde garage, de trimsalon is te bereiken via onze oprit. 

Voor mijn salon vond ik een aantal dingen belangrijk. Zo staat bijvoorbeeld het comfort van de hond(en) bij mij erg hoog, Mijn werk is een stuk gemakkelijker als de hond zich op zijn/haar gemak voelt. 

Ik heb ervoor gekozen een groot raam aan de straatkant van het salon te plaatsen, zo kunnen de honden lekker naar buiten kijken, Dit werkt ontspannend voor de honden. Ik heb ervoor gekozen om in mijn salon te gaan voor een huiselijke sfeer niet alleen is dit prettig voor mij om te werken maar ook voor de honden. 

In het salon staat een grote elektrische trimtafel, Het werkblad van deze tafel is groter dan een standaard model, zo hebben ook de groten honden het gevoel dat ze stevig staan en hebben ze toch een beperkte bewegingsvrijheid. Boven de trimtafel zitten enkele ogen in het plafond zodat ik de honden kan vastzetten indien nodig, maar ik werk liever los met de honden indien mogelijk. 

Voor het bad heb ik gekozen voor een groot kunstof bad, diep genoeg voor de grotere honden en met uitneembare verhoging voor de kleintjes. Honden vinden het prettig als ze over de rand van het bad kunnen kijken. Ook in het bad werk ik het liefste los met de honden indien mogelijk.

Voor het wassen van de honden werk ik uitsluitend met producten waar ik zelf 100% achter sta.

Verder beschikt het salon niet alleen over een leuke vloer maar ook dit is een bewuste keuze, Op de vloer ligt siergrind. Dit is een praktische en veilige vloer voor de honden zodat zij ook als ze nat zijn niet uitglijden (ideaal voor honden met heup of ellenboog problemen). 

Verder hangt er nog een kwalitatieve airco en ventilator aan de muur zodat het in de zomer lekker koel is binnen voor de honden en in de winter lekker warm. 

En dan het belangrijkste voor de honden de koekjes pot, na de trimbeurt word er lekker met de hond gespeeld en krijgen ze een koekje (als ze dit willen). Een trimbeurt is voor de meeste honden erg spannend en niet echt een van hun favoriete bezigheden, een positieve afsluiting is voor de honden erg belangrijk.